Luft Vatten

Då man inte kan använda sig av berg- eller jordvärme så är en luftvärmepump ett bra val.

En luft vattenvärmepump är en pump som man väljer då man använder sig av radiatorer med vatten för att värma sitt hem. Den här tekniken går ut på att man använder den solenergi som finns lagrad i uteluften. En luft/ vatten värmepump fungerar även på vintern och ned till temperaturer på omkring -20°C. Man ställer luftvärmepumpar på utsidan av huset och låter en fläkt suga in utomhusluften. Då luften passerar i pumpen så leder detta till att det köldmedel som finns i den värms upp med flera grader och ånga bildas och trycket i kompressorn höjs varpå den gas som finns i värmepumpen snabbt kan nå en högre temperatur och via pumpens kondensor överföra denna till husets värmesystem.

Med en luft vatten värmepump så kan man behålla en behaglig temperatur inomhus året om, och har man redan radiatorer med vatten så är det väldigt enkelt att uppgradera till luft/vattenvärmepump.

En komplett Luft/Vatten anläggning installerat av oss kostar från ca. 90 till 120 tusen för en normal villa efter ROT-bidrag.

Offertförfrågan

IVT AirX 400S

Utedelen IVT AirX-S presenterar en enastående prestanda förpackat i en stilren och modern design. Förutom att den passar in mot de flesta fasader ger den även ifrån sig ett lägre ljud, inte bara tack vare ljudhuven framför fläkten utan även genom smarta innovativa lösningar inuti värmepumpen.

PRODUKTBLAD AIRX 400S

BROSCHYR LUFT VATTEN

IVT AirX 400

Utedel i 5, 7, 9, 13 och 17 kW i traditionell design.

PRODUKTBLAD AirX 400

BROSCHYR LUFT VATTEN

Innermodul Luft Vatten

Styrsystemet till AirX ser till att du inte behöver bry dig om värmepumpens inställningar mer än du själv vill. Den intelligenta tekniken anpassar driften helt på egen hand utifrån ditt hus värmebehov. Vill du göra egna justeringar har du enkel tillgång till alla inställningar du behöver i värmepumpens lättanvända menysystem.